Lunemann introduserar: Klein veke!

18/10/2010 § 5 kommentarar

Denne veka er det KLEIN VEKE her i leikegrinda! Kvar dag kjem det eit nytt og kleint innlegg om ein ny og klein ting eller hending. Og viss du ikkje har peiling på kva ordet klein betyr, så står dette i nynorskordboka:

klein a1 (lty kleine, klêne «tynn, fin»)
1 veik, sjukleg, klen (2) bli k-
2 dårleg, skrøpeleg, i dårleg stand, klen (2) ein k- farkost / k-t arbeid / k-t gjort dårleg gjort, simpelt

For meg er det eit uttrykk som eg vokabulært adopterte då eg flytta sørigjenna. Lik det eller ikkje, kleint er det uansett. Og kleint som i flaut, lite teit ass, ubehagelig stemning, eks møtar ny kjærast, svigerforeldra dine er nakne, etc. Du får ein emmen smak i munnen og vil mykje heller plukke sigarettsneipar frå golvet på ein uteplass. Og då trur eg vi har begrepet på plass hos dei fleste. Eller må du ha det inn med teskei? Då kan du sende ei teskei til meg (adressa står i telefonkatalogen) så skal eg forklare det på nytt.

Men vekk frå mine ekstreme pedagogiske evnar; her er dagens kleine greie. Du har kanskje høyrt om det amerikanske bandet Extreme (som du kan lese kjempemasse spanande om her, hehe). Dei hadde suksess med ca to låtar. Den eine heiter Get the funk out og er relativt lite spanande. Men den du skal få sjå her har eit eige kapittel i boka om kleinheit. Eg høyrte den på Radio Noreg for ei stund sidan og holdt på dette ned frå stillaset. Eg høyrte nemleg nøye etter på teksten. I byrjinga kan låta virke veldig søt og romantisk, men i omtrent tredje verset går dei amok. Denne låta er eigentleg ein måte å lure kjærasten sin til sengs på. Berre høyr på dette:

Etter å ha lest teksten på nytt så har eg ombestemt meg. Det er berre tittelen og den søte gitarspelinga i byrjinga som er koseleg. Heile sangen handlar eigentleg om å lure nokon til å ligge med deg, og byrjinga er sjarmøretappen kor du latar som du er sååå interessert i hesten til din utkåra fjortenåring. Dette er neste steg, ho er blitt forelska og vil ikkje såre deg for alt i verda:

What would you do if my heart was torn in two
More than words to show you feel
That your love for me is real
What would you say if I took those words away
Then you couldn’t make things new
Just by saying I love you

Åååå, sjølvsagt ikkje. Og når du ser sånn ut er det jo enda vanskelegare å sei nei:

Rockebandet Extreme.

Neste steg er å komme med konkrete forslag. Og Extreme-gutane vil ikkje ein gong pakke det inn i fine ord, dei går rett på:

Now I’ve tried to talk to you and make you understand
All you have to do is close your eyes
And just reach out your hands and touch me
Hold me close don’t ever let me go
More than words is all I ever needed you to show
Then you wouldn’t have to say that you love me
Cos I’d already know

Herregud. Du vann!

 

Oppsummering: Dødsklein tekst. Videoen er like bra. Eg får spesielt gåsehud av den kastinga med håret og den veldig sensuelle måten å bevege leppene på når dei syng. Denne videoen er denne vekas Hanne Nabintu Herland. Berre at Extreme ikkje utgjer nokon reell fare for demokrati og sånn. Eller vent litt, gjer Nabintu det…?

 

Eg håpar de er nøgde og at de sei i frå dersom de har meir kleint å dele med meg. I morgon blir det kanskje noko betre. Spørs på kva måte det blir betre…

 

Takk for i dag.

Reklame

§ 5 Responses to Lunemann introduserar: Klein veke!

 • Mordi seier:

  Hei, Lone. Hjemme hos oss bakte vi klejner hver jul, og jeg lurte alltid på hvorfor det het det. Mamma sa at det var jo bare å se på formen på julekaka- ei vrengt lomme- og så heter det jo fattigmann på norsk! Jojo. Klejner, folk fra små kår…..men gode er de!

 • kirsebær seier:

  KLEINT ass…

 • Signe seier:

  Får småekkel følelse i magen av å se igjen de fløterock-gutta der. Aldri takla den sangen heller 🙂 Innlegget va helt konge, og æ lo godt. Du e best 😀 😀 😀

 • us seier:

  Klein da va vi litt sjuk ikke mye, men klein va ogsa nar du ikke fikk till noe du skulle gjore.

 • Mr. Jervnick Williams seier:

  Hei,

  Leter du etter en bedrift lån, personlige lån, kreditt, auto lån, studielån, gjeld konsolidering lån, usikrede lån, venturekapital etc. .. Eller nekter du å gi kreditt av en bank eller en finansinstitusjon for en eller flere reasons.You du på rett sted kredittkort løsninger! Jeg er en privat långiver, jeg innrømmer, lån selskaper og enkeltpersoner ved lave og rimelig rente på 2%. Interesse. Kontakt oss på e-post: jervnickloanhome@globomail.com

  Credit programmet.

  Ditt navn:
  adresse:
  land:
  land:
  Lånebeløp:
  kjønn:
  Varighet av lån:
  Telefonnummer:
  faks:
  Yrke:
  Månedlig inntekt:
  Spesifikk dato du trenger lånet:

  MERK: Dette er nødvendig før vi kan fortsette å håndtere kreditt i orden.

  hilsen

  Mr. Jervnick Williams

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

What’s this?

You are currently reading Lunemann introduserar: Klein veke! at Lunemanns leikegrind.

meta

%d bloggarar likar dette: