Ting du ikkje trudde du trengte å vite om musikk, del 2

21/09/2010 § Kommenter innlegget

Eg har forlova meg. Eg lovte dykk ei ny spalte som skulle handle om daue folk som er digge eller som har gjort digge ting. Men eg ombestemte meg i siste liten. I staden vil eg ta for meg ukas urørt på Petre. Bandet er frå Sogndal (som forresten ligg i favorittfylket mitt, meir om det seinare!) og kallar seg Tyyl!. Tyl (visstnok rette stavemåten) tyder noko sånt som tulling eller «arbeidssom trell». Anywatskies, dei syng på dialekt og har ei låt som går på Petre denne veka. Eg er generelt fan av vestlandsrock og fan av fjonge, dansbare melodiar. I den låta dei får spelt klarar dei å kombinere begge delar. Berre høyr her:

Eg digger vokalen i denne låta. Det einaste eg ikkje liker er at det kan vere vanskeleg å høyre kva han syng. Det er ein tendens som går igjen på dei andre songane på albumet «Ber bør». Og det er ikkje vanskeleg å skjønne kvifor denne låta blei valt ut som radiolåt. Den er fengande og mest pop. Men eg liker det! Kjempegodt! Og teksten er sexy og kul.

Eit anna band eg har blitt litt opphengt i i det siste (mykje av dei same grunnane; vestlandet, dialekt, dansbart, digg tekst) er Tôg. Denne låta har blitt spelt på Petre nokre veker no:

Har høyrt VELDIG mykje på den i det siste og byrjar å bli bittelitt lei. Så eg håper det kjem meir frå stavangerbandet snart! Og noko som er litt artig med dei er at Tôg også er eit vestlandsord. Det tyder visst tulling eller idiot. Lurar på kor tid nokon skal lage eit band og kalle seg Belsen eller noko slikt. For dei som ikkje veit det så tyder det senga på årvikdialekt. Ja, det er heimbygda mi.

Har du tips til fleire kule vestlandsband eg kan sjekke ut? Slao deg laus i kommentarfeltet!

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

What’s this?

You are currently reading Ting du ikkje trudde du trengte å vite om musikk, del 2 at Lunemanns leikegrind.

meta

%d bloggarar likar dette: