Ting du ikkje trudde du trengte å vite om musikk, post 1

24/09/2009 § 7 kommentarar

No er det lenge sidan eg har blogga på gøy og ikkje fordi eg må. Sidan sist har eg:

Stortinget tak…IKKJE kommen inn på Stortinget. Kanskje like greitt?

n866945220_5418056_6574…blitt sambuar med denne kjekke karen her!

5533_145536443759_570603759_3459272_4713526_n…og vore på interrail med dette fantastiske mennesket!

Også vil eg skrive noko om musikk. Då eg var omtrent 16 år betydde stjerneteikn musikksmak mykje for meg når det gjaldt mitt utval av vener. Høyrte du på Maiden eller Nightwish måtte du vere ein idiot eller eit dårleg menneske. Det same gjaldt forøvreg folk som røysta på FrP. No veit eg at begge deler er feil og ganske tåpelege utslag av ei eller anna tidleg identitetskrise. Men til tross for det hadde eg få vener med same musikksmak som meg. Men nokon var det jo. Mi gode gamle venninne Heidi og eg delte ein fascinasjon for sikkerhetsnåler (å herregud, kva heiter dei på nynorsk? Tryggleiksnål? Hahaha!) vilkårleg festa i kledene våre, jakkemerke med pønkbandlogos og Sex Pistols (Eg var ganske stolt over å byrje i den enden når det gjaldt pønk – Green Day blei aldri heilt mi greie). Vi pleide også å gå på konsert med eit lokalt pønkeband i Tromsø. Eg hugsar ikkje kva dei heitte (noko med loff), men eg hugsar at Heidi var veldig forelska i vokalisten. Korriger meg gjerne på dette punktet.

Anywayz. Idag er eg ikkje like fanatisk oppteken av å høyre på den riktige musikken. Eg var faktisk på Maidenkonsert i fjor sommar. Dei er framleis ikkje favorittbandet mitt, men eg gjer litt meir faen. Eg har ikkje det same forholdet til sjangrar lengre, sjølv om platesamlinga mi er nøye sortert etter m.a. «grunnleggjande musikksmak» (Beatles & Zeppelin) og «halvkul poprock eg sjeldan høyrar på» (Bo Kaspers Orkester & Mika). Men interessen og kunnskapen er der, og kvifor ikkje då dele den med dei tusen lesarane som dagleg tek turen innom bloggen min (…)?

Og her kjem ei litt artig historie om han som sang den derre American Pie. Nemleg Don McLean. Han lagde ei anna, litt mindre kjent låt som eg har forelska meg litt i:

Don McLean skreiv denne songen etter å ha lest ei bok om Vincent Van Gogh. Han blei fullstendig oppslukt, ikkje berre av biletet, men også av sjølve kunstnaren. Songen heiter jo også «Vincent». McLean dedikerte faktisk eit heilt album til van Goghs kunstverk. Albumet fekk tittelen «Starry Night» – etter biletet under.

6a00d834ff890853ef01127916af3528a4-450wi

Ei dame som heitte Lori Lieberman såg Don McLean på scenen under ein konsert kor han framførte blant anna «Vincent». Ho blei reint betatt, noko eg godt kan forstå, for sangen er jo nydeleg. Ho blei så fascinert av fyren og sangen at ho skreiv eit dikt med tittelen «Killing me softly with his song». Og dette er jo mange år sidan, vi må heilt tilbake til 1971. Ho spelte den inn, uten særleg suksess. Men soulsangerinna Roberta Flack gjorde ein ny versjon i 1973 som blei heilt fantastisk fin!

Og med dette seier eg god natt og god kveld. I neste post skal eg avsløre kva Neil Young og Lynyrd Skynyrd EIGENTLEG har med kvarandre å gjere!

§ 7 Responses to Ting du ikkje trudde du trengte å vite om musikk, post 1

 • Aïda seier:

  dette er jo akkurat som å høre på radio.

 • Anonym seier:

  Anti Nation. hanekam. de kasta bröd pä folket. loff. 🙂 tror eg.

 • Pernille seier:

  Hm. Har alltid likt han Vincent, jeg! Musikken passa så bra til….

 • Heidi seier:

  Ausann. Her bretter vi ut flaue ting om Heidi på det store internettet,
  16 år gamle Heidi var vel strengt tatt betatt av alt som hadde hanekam, sikkerhetsnåler og musikksmak av typen pønk. Og hurra for det.

 • livetleker seier:

  Men dette er jo en kjedereaksjon som fortsetter inn i American Pie, Buddy Holy og i det hele tatt.

 • Julie seier:

  jeg søkte på ordene «sikkerhetsnål» og «nynorsk», og da kom jeg hit. Jeg hadde nemlig nynorsk-skrivedag og viste ikke hva ordet «sikkerhetsnål» var. Jeg må si at dette innlegget var ikke til stor hjelp, ha-ha. Men jeg fant det ut til slutt da… det heter «sikringsnål».

 • Stine seier:

  Hahaha, festlig innlegg. Fint du ikke mener at folk som liker Nightwish er dårlige mennesker da, ettersom det er et av favorittbanda mine. 😦

  Vil høre mer om din tryggleiksnålfortid. 😀

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

What’s this?

You are currently reading Ting du ikkje trudde du trengte å vite om musikk, post 1 at Lunemanns leikegrind.

meta

%d bloggarar likar dette: