Voldtekt?

28/01/2008 § 9 kommentarar

Iflg. Straffelovens § 192 er voldtekt:

 • det å skaffe seg seksuell omgang ved vold eller ved truende atferd
 • det å ha seksuell omgang med noen som er bevisstløs eller av andre grunner ute av stand til å motsette seg handlingen
 • det å ved vold eller ved truende atferd få noen til å ha seksuell omgang med en annen, eller til å utføre tilsvarende handlinger med seg selv

«Voldtekt», sier du, «er ikke det samme som skjedde mellom oss.»

«Mellom oss.» Du får det til å høres ut som en enkel kommunikasjonssvikt mellom to personer.
På sett og vis var det jo nettopp det det var. Jeg kan i alle fall ikke fatte hva jeg tenkte da vi lå nakne ved siden av hverandre og jeg sa, som sant var, at jeg var kåt. Hvorfor lyttet jeg ikke til den slitne kroppen min og det den egentlig signaliserte? Hold rundt meg, ta vare på meg, jeg trenger omsorg, ikke en halvfeit guttemann som puster tungt i øret mitt og som hvisker hvor deilig jeg er eller hvor trang du tror jeg er? Hvordan kunne jeg forvente at du skulle lytte til den når jeg ikke en gang gjorde det selv?

«Voldtekt», sier du, «er når dama sier nei. Da må man faen meg respektere det.»
Joda, jeg skulle sagt ifra. Jeg skulle lagt meg i helt andre enden av senga, ikke tatt av meg alle klærne og sagt pent nei. Men hvordan sier man nei til en man igrunn lengter etter å kjenne nært inntil seg? Hvordan sier man «nei, sorry, jeg vil ikke ha sex med deg fordi jeg er sliten og lei og ikke heilt i balanse» til en man blir mo i knærne av å tenke på, og som har nydelige, store brune øyne?
Hvordan sier en snill og pen pike nei til en som så tydelig har lyst på henne hele kvelden? Som høylytt proklamerer hvor deilig hun er, mens han ligger ved siden av henne på sofaen og ser henne inn i øynene?
Jeg burde sagt nei. Jeg burde virkelig sagt nei til deg. Hvorfor gjorde jeg ikke det?

«Voldtekt», sier du, «er nettopp vold og har ingenting med sex å gjøre.»
Enig. Men hva er da grafsende fingre, sterke hender, tung pust og en tung kropp oppå min? Hva er det da å bli kasta rundt på magen, og ligge der mens jeg hører pusten din og mitt eget hjerte?
Og smerten – den fysiske smerten – den var jo ikke der. Var det da voldtekt? Var det ikke bare litt kjip sex som man burde kunne le av etterpå?

«Voldtekt», sier du, «er når man har traumer etterpå og sliter med psykiske problemer og traumer for resten av livet.»

Jeg grein den natta. Jeg lå på badegulvet mens du sov din skjønnhetssøvn i min seng, naken og tilfredsstilt. Jeg grein og ringte til en venninne hvis budskap var at jeg skulle lære av denne opplevelsen. At det sikkert var en mening med det. En mening med at du hadde ødelagt det som kunne bli noe fint. Eller var det du som ødela? Var det ikke jeg som ikke sa klart nok i fra? Var det ikke jeg som var så deilig og mjuk at du bare måtte ta på meg? Og var det ikke jeg som hadde invitert deg på overnatting? Var det ikke det? Var det en voldtekt da?

Jeg har så mange spørsmål. Og nesten ingen svar. Jeg bare veit at dette ordet, dette grusomme navnet på en sånn grenseoverskridende handling ikke har noe med meg å gjøre. Jeg kan ikke ta det i min munn og si at jeg har blitt voldtatt. Jeg klarer ikke å sette grensa på egen hånd. Da er det lettere at du allerede har gjort det for meg. Det var ikke en voldtekt. Det var bare helt jævlig.

Reklame

§ 9 Responses to Voldtekt?

 • virrvarr seier:

  Ta tiden du trenger. Bli vant med ordet. Snakk med folk. Du er sterk. Og føles det som voldtekt, var det voldtekt. Så enkelt er det.

  *klem*

 • Anonymous seier:

  hva med å ta ansvar. høres ut som om du prøver å skylde på noen her. takes 2 to tango…

 • aage seier:

  spesielt siden du tydeligvis var involvert med flere folk samtidig å ringte meg etterpå….

  en del av det å vokse opp er å innrømme sine egne feil å move on.
  å da dra fram voldrekt høres endel feil ut når du angrer etterpå.

  dårlig vurdering ja.
  voldtekt? neppe

 • Anonymous seier:

  Forstår ikke helt problemet. Da særlig ikke når det kommer fra et menneske som er kjent for å harve over mannebein. Stå for dine feil! Å ha sexpartnere man angrer på i ettertid, er ikke uvanlig. Faktisk ikke spesiellt i det hele tatt. Dog heller ikke når man har problemer med å telle dem. Dette innlegget tyder på en hysterisk og usikker jenteunge som bestandig skal rope høyest.. kanskje ikke så rart folk begynner å gå lei .. dog er slike innlegg genial for å tiltrekke seg oppmerksomhet. Selv om oppmerksomheten er negativ i den forstand at den slår tilbake på blogger! Godt jobba! Lurer på om DU sover godt om natten …

 • Daniel Søland Jackson seier:

  Jeg må si de 3 anonyme kujonene over meg virkelig ikke forstår hva dette handler om. (Eller kanskje det var 1 anonym kujon? 3 innlegg innenfor et par minutter på en post som er 5 måneder gammel?)

  Det er seksuellt overgrep også når man ikke så at man gjorde noe galt. Hvorvidt det er overgrep eller ei defineres ikke av om overgrepsmannen mente det som voldtekt, men om offeret ble voldtatt.

  De fleste voldtekter skjer nettopp i parforhold som dette, og de skjer nettopp på grunn av holdningene til idioten over.

  Utifra det du skriver i de tre kommentarene trekker jeg den slutning at du er han som begikk overgrepet i innlegget. Om det er sant, så vil jeg gjerne at du går i deg selv, innser at det du gjorde var galt og klarer i det minste å si unnskyld. Bare slik kan du hindre å gjøre det igjen, kanskje mot noen du er glad i.

 • aage seier:

  vist du hadde lært deg å analyser så hadde du kansje sett at «anonym1» fortettes å skrive på under aage.
  hadde du videre lært deg å analysere ser du helt klart at det ikke engang er skrevet på samme måte i teksten under der igjen.

  words spread around. ting kommer å biter deg i ræva. en link hit en link dit…

  jeg er personen som ikke helt skjønner at voldekt i det hele tatt kan kobles med setningen «jeg er så glad i dere begge» etter at hun hadde dyttet meg bort og så harvet over en venn og ringte meg etterpå. jeg er personen som ikke helt skjønner at hun fan ikke kan ta ansvar,. at hun så hiver dette i ansikte mitt igjen. jeg er personen som syns dette latterlige lite gjennomtekte skriveriet hennes snart kan bite henne i ræva. for det er det det kommer til å gjøre når hun skriver slikt på nettet å slenger rundt seg med ordet voldtekt som om det var like naturlig som at hun ringer etter sexen og med vennen min og sier at hun er så glad i oss begge når hun nettop hadde dyttet meg bort pga hun hadde mangel på følelser.

  Nå vet jeg at dere alle er inne i RØD og også gla i å bruke provoserende ord når dere prøver å få oppmerksomhet. Men en ting er at dere bruker dette i politikken deres. en helt annen ting er det å dra fram personer som kan gjennkjennes for de som viste hva som hadde skjedd, og så kobler dette med voldtekt. et stempel som ikke så lett skal settes på folk. det går ikke av i vask og i sammenhenger som dette er unødvendig. påtide hun våkner opp å lærer å takle ting på en litt mindre «SE PÅ MEG JEG HAR PULT NOEN OG ANGRET PÅ DET I ETTERTID»

  og at bloggen først nå ble kommentert var at lone selv sendte linkene rundt i disse tider….

 • Anonymous seier:

  En løgn er en usann påstand eller erklæring fremstilt som en sannhet. Løgn foregår mellom mennesker når løgneren uttaler noe han eller HUN vet er usant, med den hensikt å få noen til å tro det er sant.

  En person som lider av indre tvang til å lyve kalles mytoman

 • Engeline. seier:

  Aage: Jeg ville be deg om å lytte til hva Daniel skrev, hvis jeg hadde trodd det kunne hjelpe. Jeg ville gjentatt alt Daniel skrev, hvis jeg trodde du ville forstå hva jeg skrev. Nå tror jeg i stedet at jeg vil be deg oppsøke en psykolog, for det virker som om du mangler en vesentlig del av den påkrevde sosiale intelligensen som gjør mennesker verdt et bekjentskap. Empati kan kanskje ikke læres, men det kan ikke skade å forsøke. Er du lærevillig?

  Mrs. Lovegood: Dette er et gnistrende godt innlegg. Jeg er stolt av deg. Jeg leste det når du skrev det, og jeg leste det nå, og jeg gråt innvendig. Jeg beundrer deg for motet bak dette innlegget.

 • Anonymous seier:

  Kan man lytte til noe som er skrevet?

  Kan man konkludere med at de fleste voldtekter skjer nettopp i parforhold som dette? Når det ikke har eksistert noe parfohold.

  Skal man gi ros til et menneske som kaster rundt seg med ord, som egentlig aldri burde vært skrevet, men som burde vært sagt til den personen det gjelder?

  Kommentarer som ta den tiden du trenger, du er sterk, jeg er stolt av deg, jeg beundrer deg for motet bak dette innlegget ..

  Hva er det? Har man lest innlegget, ser man jo at det er et par faktorer som spiller inn for at det hele IKKE kan karakteriseres som voldtekt.

  Et spørsmål?
  Er du / dere blitt voldtatt?

  Hvis svaret er ja, tviler jeg på at det ville blitt informert om i en blogg, der alt som er skrevet er tilgjenelig for almennheten.

  Som oftest er slike ting noe man vil holde for seg selv eller fortelle til nære venner, og ja, jeg vet hva jeg snakker om!

  Det er ikke vanskelig å beskylde noen for voldtekt,
  ei heller få folk til å tro på det. Det som er viktig og riktig, er å kunne være nok menneske til å tenke rundt det. Til å sette spørsmålstegn til ordet voldtekt!

  Ikke ta alt for god fisk, for som oftest er det mye mer som ligger bak. Både sjalusi og sinne og fortvilelse for at ting ikke ble slik man hadde håpet. Da er det lett og leke med ord, men det er også da man ikke bør gjøre det.

  Ville man reagert på samme måte hvis det var du, broren din, samboeren din eller faren din som plutselig ut av intet fikk det stempelet på seg? voldtektsmann?

  Nei, jeg synes personlig at dette temaet er for sårt. og hvis man skal kunne ta mennesker på alvor, må det gjøres riktig i fra begynnelsen.

  En oppfordring til Lone er å begynne å gjøre ting riktig, og kanskje da vurdere å slette dette innlegget og kommentarene.

  Så kan du heller prøve å få ordnet opp i dette på en skikkelig måte, i stede for at hele almennheten skal kunne ta del i det.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

What’s this?

You are currently reading Voldtekt? at Lunemanns leikegrind.

meta

%d bloggarar likar dette: