Ekspander eller dø

22/10/2007 § 3 kommentarar

Forrige uke fikk saken om at Petre-Mina hadde fått sparken, mye spalteplass i diverse nettaviser.
Kommentarfeltet på Dagbladets nettavis var full, og de fleste som kommenterte saken var glade og fornøyde med at Mina måtte gå. Jeg er ikke veldig glad for det, og du skal få vite hvorfor.

Man kan si mye rart om det som O store statskanal spyr ut om dagen, men til felles har ganske mange av de jeg hører på at de er produsert, designa og ledet av menn. Nå hører ikke jeg så mye på Petre for tida, men så vidt jeg veit handler både «Radioresepsjonen», «FK Fotball» og «Ken eller Torkil» om nøyaktig det samme: Ingen verdens ting! De har det veldig morsomt sammen med hverandre, og sendinga er ispedd en dæsj ny, fønki britpop framført av noen spinkle, langhårede guttemenn som bare synger om damer som danser og som de savner. Disse gutta har gjerne matchende jakker og dongeribukser og har et bandnavn som starter med «The». Dukker det opp ei dame som har noe med musikk å gjøre er hun enten et stønnende beist som synger sanger om hvor mye hun elsker mannen sin og hvor kåt hun er. Og jeg snakker faktisk om det som blir sendt på Norges statskanal i 2007.

Men tilbake til det jeg egentlig skulle snakke om; nemlig hvorfor Mina burde ha en selvskreven plass i Petre. Kort sagt; hun er jævlig svær i kjeften! Mina gjør alt det ei dame i Norge i 2007 ikke skal gjøre, nemlig å rope og skrike, banne og herje, kort sagt; dama tar plass. Hun overskrider sin egen rolle som dame slik damer skal være; passive, søte, deilige jenter som man kan se på i FHM eller Vi Menn og ronke til.

Joda, kvinnerollen har nok utvikla seg til å bli mer enn husmor ved kjøkkenbenken i dag, for nå skal man nemlig være super-sexy-høyhælte sko-karrierebevisst-kåt-trutmunn-husmor-ved-kjøkkenbenken. ALT på en gang.

Og jeg har svaret på hvorfor folk ikke liker Mina og hvorfor de er sinte på henne; hun er jo faen meg ingen av delene! Mina har ikke en gang stilt opp i FHM eller Mann eller noe som helst og vist fram kroppen sin. Hun har ikke dette store, blinkende skiltet hvor det står SEX med store bokstaver over hodet, og dermed blir hele mannsrollen i samfunnet vårt trua.

Så la oss alle sammen klappe, bukke og neie for denne utrolig tøffe dama som gjør mye mer enn å se deilig ut, og som viser at damer KAN og BØR ta plass! Hvis det er noen som fortjener en skikkelig gullmedalje denne uka, så er det Mina!

(og dessuten liker hun Raga Rockers.)

Reklame

§ 3 Responses to Ekspander eller dø

 • Anonymous seier:

  Veldig bra innleg og er utrooolig enig! Studerer Sex (som i kjønn altså) and the Media forresten, og det var nøyaktig det samme som skjedde med Roseanne Barr på tidlig 90-tallet (the «unruly» woman). Hun var også for høylydt og storkjefta for det mannsdominerte media. Men jeg trodde forhåpentligvis det hadde forandra seg LITT på dette ti-året..men neida..
  Keep up the good work!
  Silje

 • Anonymous seier:

  kult å få respons. Takk skal du ha!
  Jeg prøver å holde det litt forståelig slik at «vanlige» folk skal kunne skjønne hva jeg skriver.
  Cereal Killer

 • Normund seier:

  Greit nok at hun tør, og at hun er stor i kjeften og alt det der. Enig med at radio-Norge trenger flere damer som tør å ta opp plass og vise seg frem. Men Mina gikk nærmest til angrep på sine kolleger for noe så banalt som teknikksvikt, og det synes jeg blir for smålig av henne. Kanskje litt drastisk å gi henne sparken, hvem vet, men antakeligvis ville det skjedd før eller senere uansett, for Mina lærer aldri. Utifra innslaget å dømme, likte hun uansett ikke P3 så himla godt.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

What’s this?

You are currently reading Ekspander eller dø at Lunemanns leikegrind.

meta

%d bloggarar likar dette: